𝙄 𝙤𝙫𝙚 𝙜𝙤𝙙𝙞𝙣𝙚 KaLibar Bestival 2024 𝙙𝙤𝙣𝙤𝙨𝙞 𝙗𝙤𝙜𝙖𝙩 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢 𝙪 𝙨𝙧𝙘𝙚 𝙄𝙨𝙩𝙧𝙚.

Družimo se ponovno KaLibru!
Osim književnih susreta, izložbi, kviza, koncerta… i svega štošta, bit će tu i radionica podosta – da, zadržali smo onaj cringe od lani, ali smo i dalje sofisticir-ani. 🤭 Iskoristite ponovno priliku za osobni, kulturni i (ne)profesionalni razvoj na radionicama, koje će se održati u popodnevnim terminima u Kaštelu, besplatne su i otvorene za javnost, a za dodatan info ili rezervaciju mjesta – javite se na 📩 cmalarm@gmail.com ili nazovite 📲 0914834391 (Roberta, CMA Pazin).
📌 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐩𝐢𝐬𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐞𝐳𝐢𝐣𝐞 = Č𝐄𝐓𝐕𝐑𝐓𝐀𝐊 – 𝟐𝟓.𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒. – 𝟏𝟔:𝟑𝟎 𝐡
▪️ U četvrtak, 25. travnja u 16:30 radionicu pisanja poezije vodi Kᴀᴛᴊᴀ Gʀᴄɪć, spisateljica, prevoditeljica i dramaturginja.
S Katjom smo već družili na projektu Gradska Knjižnica Pazin „FKK – FilmKnjigaKazalište“, kada je s našim mladima režirala predstavu „Ljeto kada sam naučila letjeti“, a na KaLibru ćemo je vidjeti u ulozi moderatorice razgovora, autorice najnovije knjige „Istina : Nedjeljom i drugim danima“ te voditeljice radionice pisanja poezije. Na radionici ćemo se, uz pomoć kreativnih kartica i igra asocijacija, baviti pisanjem kratkih pjesničkih formi te prekrajati različite tekstualne predloške u suvremenu poeziju. Radionica je prigodna za mlade koji se ponekad osjećaju kao Antuntun i kod kojih je malko neobičan um. 🤸
📌 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐊𝐚𝐤𝐨 𝐩𝐨č𝐞𝐭𝐢 𝐢 𝐊𝐚𝐤𝐨 𝐤𝐫𝐞𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢 𝐥𝐢𝐤 = 𝐏𝐄𝐓𝐀𝐊 – 𝟐𝟔.𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒. – 𝟏𝟔:𝟑𝟎 𝐡
▪️ U petak, 26. travnja u 16:30 radionicu pisanja vodi Zᴏʀᴀɴ Žᴍɪʀɪć, književnik riječke adrese i već dobro znan gost Pazina.
Zoran Žmirić smo već upoznali na raznim pazinskim predstavljanjima, a imali smo ga prilike i ugostiti prošle godine na susretu Književnog kluba kada smo čitali njegovog „Pacijenta iz sobe 19“. Ovoga puta dolazi prenijeti svoje iskustvo i znanje u pisanju.
Radionica nije zamišljena kao predavanje već kao interakcija s polaznicima i obuhvaća dvije vrlo važne cjeline: Kako početi i Kako kreirati lik. Obje uključuju teorijski dio, tematski razgovor s primjerima narativa iz književnosti, filma, stripa, videoigara = pop kulture generalno… te kratkih i brzih vježbi. Polaznike će se uvoditi u vježbe opuštanja i fokusiranja koje su se pokazale učinkovitim i nakon radionica, posebno ako se prakticiraju prije učenja. Bit će i vježbe pisanja iz zadanog motiva, komunikologije; usmeni transfer teksta, jasnoća u prijenosu priče iz naracije u tekst te niza drugih vježbi za razvijanje mašte, ali i razumijevanja te prihvaćanja različitosti.
Radionica je namijenjena mladima pa molimo bez ometanja znatiželjnih roditelja, prolaznika, mlađih i starijih braća i sestara, pisaca u usponu i avanturista neke druge vrste. Profesori, ako žele, dobrodošli su, iako će učenici biti opušteniji ako ih ne bude. 😉
📌 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐳𝐚𝐩𝐨č𝐢𝐧𝐣𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐤𝐬𝐭𝐚 = 𝐒𝐔𝐁𝐎𝐓𝐀 – 𝟐𝟕.𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒. – 𝟏𝟔:𝟑𝟎 𝐡
▪️ U subotu, 27. travnja u 16:30 radionicu započinjanja teksta vodi Eɴᴠᴇʀ Kʀɪᴠᴀᴄ, multimedijalni umjetnik iz grada koji teče.
S Enverom smo se družili lani na kreativnom pisanju, a ove ćemo godine imati prilike vidjeti njegovu izložbu oslikanih omota čokolada, čuti više o najnovijoj knjizi „Osamotne okolnosti“ te (na)učiti više o tome kako uopće krenuti pisati.
Radionica se sastoji od niza konkretnih vježbi pisanja, odnosno uputa, tema, prvih rečenica, motiva ili bilo kakvih sličnih ‘odskočnica’, polazišta za buduće tekstove. Vježbe su osmišljene kao poticaji za razvijanje kreativnosti i inspiracije, a njima će se demonstrirati razne moguće izvore inspiracije te pristupe i teme. Atmosfera na radionici je opuštena i neformalna, no vrlo radna. Sve što polaznicima treba je dobra volja, otvoren um i dosta koncentracije. Pisati mogu rukom ili uz pomoć stroja, kako god osobno preferiraju. ✍️


O autoru


CMA Pazin


Posljednje novosti

Posljednje iz bloga