Ti u Centru

Depresivnost, nepovezanost, tjeskobnost, knedla u grlu… Sigurni smo da ste se i vi nekad našli u neprepoznatljivom i nelagodnom stanju duha i tijela koji prati osjećaj da više ništa nemamo pod kontrolom. Mladi su nam u različitim navratima tijekom pandemijske 2020. i 2021. javljali da toga ima sve više, a dobrih filinga sve manje.

U Centru smo se pokušali dodatno centrirati, smiriti, posložiti, prigrliti teške trenutke i s njima se nositi zajedno i u većem broju. Krajem veljače 2021. iz povoja prijateljstva i učenja o sebi i drugima, stvorili smo grupu psihosocijalne podrške za mentalno zdravlje mladih. Uz pet autentičnih i stručnih voditeljica, dvadesetak mladih jednom tjedno dijelilo je sebe i svoje (unutarnje i vanjske) svjetove od ljeta 2021., sve do zime 2022. godine. Susreti su bili organizirani kao radionice, predavanja, razgovori i neformalno učenje o mentalnom zdravlju.

Aktivnosti projekta Ti u Centru vodile su psihologinje Tina Gregorović Hlušička, Neva Ljuština i Valentina Rabar te pedagoginje Iva Luk i Ivona Orlić. Ukupno su održana dva ciklusa grupe podrške, prikladnog naziva TI u Centru, produženo Teorija izbora u Centru, a za one brze na humornom okidaču, najbolje je bilo kodno ime TUC. Na kraju je tijekom Tjedna psihologije 2022. organizirana posebna izložba u RocKastelu – (P)ostati dobro – smjernice za jačanje psihološke dobrobiti. Željeli smo (P)ostati dobro, pa smo, uz fotografije naših polaznika, svekolikom pučanstvu ponudili korisne savjete i pozitivne misli.

 

Od kreative do otvaranja,

Od dijeljenja do stvaranja,

Povezivanje različitih generacija,

Za mentalno je zdravlje nova inspiracija.

 

————————————————————————————————————-

Partneri na projektu bili su Društvo Naša djeca Pazin, Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin i Pazinski Kolegij.

Projekt TI u Centru financiran je u sklopu natječaja Mali projekti za bolje sutra, koji financira Zaklada Istra te iz Proračuna Istarske županije za 2021. godinu.


Naši projekti

Posljednje objave iz: Ti u Centru