Volontiranje

Vjerujemo da mnogo malih ljudi, na svojim malim mjestima, radeći male stvari, mogu promijeniti svijet. Vodeći se tom mišlju neprestano i djelujemo.

U CMA Pazin velik naglasak stavljamo na vrijednosti koje polaze od volontiranja. Volontiranje jest dobrovoljni angažman pojedinca zasnovan na aktivizmu, dobroj volji i solidarnosti. Uključivanje u volontiranje i volonterske akcije doprinosi osobnom razvoju pojedinca, a u fokusu je najčešće i razvijanje ključnih kompetencija. 

Zakon o volonterstvu definira volontiranje kao: dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit bez potraživanja imovinske koristi. A mi nadodajemo da volontere prepoznajemo kao obične ljude koji čine izvanredne stvari. Kod nas su te izvanredne stvari zaista širokog spektra: od pomaganja u organizaciji i provedbi aktivnosti do farbanja i uređivanja prostora, od pisanja projekata i izvještaja do održavanja punk koncerata, od promocije i rada na društvenim mrežama do Vaterpola i Marša… Stvarno svašta!


Posljednje objave iz: Volontiranje

(PRED)PROSTOR kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj!

27. siječnja 2023.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u siječnju i veljači 2023. godine...