Razmjene

Razmjena mladih jest odlična prilika za putovanje, upoznavanje novih ljudi i kultura te usvajanje novih znanja i iskustava upotrebom neformalnih metoda učenja. Budući da se većinom uključujemo u međunarodne razmjene, osim što ćeš vidjeti svijeta – unaprijedit ćeš komunikacijske kompetencije till perfection! Neovisno o temi razmjene, uvijek je naglasak na jačanju europskih vrijednosti kao što su tolerancija, solidarnost, demokracija, prijateljstvo te građanski aktivizam.

U 2022. godini uključili smo se u razmjeni mladih u sklopu projekta Financijska pismenost za mlade, koji je provela udruga Inco Molfetta u talijanskom gradu Molfetta.
Razmjena je uključivala pripremu voditelja grupe za razmjenu te samu razmjenu mladih, koja je okupila tridesetak mladih osoba iz šest zemalja – Italije, Španjolske, Litve, Latvije, Bugarske i Hrvatske. Svi zajedno uživali su u međukulturalnom prijateljevanju, pri čemu su izašli iz svojih zona udobnosti, izbrisali jezične barijere, putovali doslovno i preneseno, naučili dosta novoga, a štošta i o sebi samima.

P.S. Nadamo da ćemo uskoro opet biti na nekom putu, a pod dojmom ove razmjene, jako si priželjkujemo da i u Pazinu ugostimo razmjenu.


Posljednje objave iz: Razmjene