Radionice (PRED)PROSTORA

U sklopu projekta (PRED)PROSTOR: mladi u potrazi za informacijom organizirane su edukacije i radionice pod vodstvom stručnog mentorstva, nakon kojih su naši članovi i volonteri osnaženi za daljnje samostalno djelovanje, vođenje društvenih mreža Udruge i mrežne stranice te osmišljavanje i pripremanje aktivnosti u poveznici s digitalnom pismenosti za svoje vršnjake i ostale mlade osobe na području Pazinštine.

  • U želji da stvorimo virtualan prostor putem kojeg se mladi mogu informirati, povezivati, ostvarivati, razvijati i družiti, potrebna je bila kvalitetna izrada i vođenje mrežne stranice. Za to je zaslužna mentorica Sabina Krnjus, koja je svojim stručnim i tehničkim znanjima te prijateljskim pristupom izradila stranicu i održava transfer znanja za članice tima i volontere.
  • Za razvoj digitalne pismenosti i kompetencija u tom području održane su tri radionice i edukacije pod vodstvom mentorice Annamarie Gržetić. Edukativni ciklus usmjeravao se na potonje navedeno, stavljajući naglasak na kritičko promišljanje mladih prema različitim medijima i izvorima informacija.
    • Što treba sadržavati dobra mrežna stranica za mlade Pazina?
    • Digitalna pismenost – kako educirati mlade?
    • Kako napraviti dobru online kampanju?
  • Nakon održanih radionica i edukacija volonterke CMA Pazin prionule su osmišljavanju i pripremanju radionica za osnovnoškolsku i srednjoškolsku dob. Uspješno su svojim vršnjacima prenijele stečeno teorijsko znanje o temi, ubacile praktičnog rada, malo igre, začinile izlaganje osobnim iskustvom te ponudile korisne savjete za bolje snalaženje u e-svijetu.  

———————————————————

Projekt je financiran sredstvima Europske unije preko Erasmus+ programa Europskih snaga solidarnosti, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.


Posljednje objave iz: Radionice (PRED)PROSTORA

(PRED)PROSTOR kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj!

27. siječnja 2023.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u siječnju i veljači 2023. godine...

(PRED)PROSTOR: mladi u potrazi za informacijom – završna aktivnost projekta

29. rujna 2022.

Prije godinu dana započela je ova prekrasna volonterska priča. Želja i težnja da...

#tb na izložbu Sedam godina stvaranja CMA Pazin

24. kolovoza 2022.

Svojih smo sedam godina proslavili kako spada – uz sve vas koje imamo rada. Ok,...