PIS-evi: profesionalno informiranje i savjetovanje

  • School café

S ciljem da pomognemo pri informiranju i savjetovanju mladih, naročito pri odabiru i nastavku školovanja, organiziramo susrete za osnovnoškolce i srednjoškolce u neformalnom i izvaninstitucionalnom okruženju. U opuštenoj atmosferi sudionici mogu bez ustručavanja, nelagode i treme saznati više o određenim smjerovima, o životu nakon osnovne/srednje te iz prve ruke čuti kako su starije kolege zadovoljne dosadašnjim odabirima te osobnim obrazovnim procesom. Vršnjačkim umrežavanjem, potporom i podjelom iskustava, budući srednjoškolci i studentiste dobivaju potrebne odgovore i informacije.

  • Konzultacije (po)srijedi

Kako bismo mlade ohrabrili, razgovarali s njima ili ih samo saslušali, doskočili smo njihovim potrebama organizacijom konzultacija za mlade. Na raspolaganju stoje članovi i volonteri CMA Pazin, iskusne starješine s puno dobrih savjeta i slušnih aparatića.
Predviđeno vrijeme za konzultacije jest srijedom 13–15 ili prema dogovoru. 

  • Bablje veče

Svojevrsna kruna aktivnosti informiranja i savjetovanja predstavlja info večer za buduće studente. Cilj je okupljanja razmjena korisnih informacija i savjeta, knjiga i skripti te druženje srednjoškolaca, brucoša i starijih kolega.


Posljednje objave iz: PIS-evi: profesionalno informiranje i savjetovanje