Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Samanj Kulture (udruga Forma)

  • 25 kolovoza, 2023 @ 10:00 - 26 kolovoza, 2023 @ 1:00

Detalji

Početak
25 kolovoza, 2023 @ 10:00
Završetak
26 kolovoza, 2023 @ 1:00
Tagovi:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/659009969077174/?ref=newsfeed

Organizator

Forma

Mjesto održavanja

Kaštel

Preobrazbom tradicionalnog pazinskog samanja, čiji povijesni put seže još u 1574., u Pazin 25. kolovoza stiže SAMANJ KULTUREcjelodnevno kulturno-zabavno događanje koje okuplja brojne umjetnike, stvaratelje i filmaše.
Festival ukazuje na neraskidivu vezu između umjetnosti i društva – koliko smo međusobno potrebni jedni drugima u umjetnosti, koliko je umjetnosti potrebna zajednica i koliko je zajednici potrebna kultura. Suština Samanja je da izrazi vezu koja se razvija između kreativnog izraza i kolektivnog identiteta, vraća nas korijenima izražavanja u interakciji, podsjećajući nas na uronjenost kulture i umjetnosti u zajednicu iz koje proizlaze. I kao što je to bila nekada u povijesnim samanjima Grada Pazina i na ovom će se pjevati i plesati do dugo u noć.

Organizator događanja je udruga Forma, a projekt nastaje u suradnji s Muzejom Grada Pazina i Etnografskim muzejom Istre te partnerstvima s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu, Društvom likovnih stvaratelja – CRUX i Centrom za mlade Alarm Pazin.
Projekt financira Grad Pazin, Istarska županija i Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije te Turistička zajednica središnje Istre.