Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Radionica Kako početi i Kako kreirati lik

  • 26 travnja @ 16:30 - 18:00

Detalji

Datum:
26 travnja
Vrijeme:
16:30 - 18:00
Tagovi:
,

Mjesto održavanja

Kaštel

U petak, 26. travnja u 16:30 radionicu pisanja vodi Zᴏʀᴀɴ Žᴍɪʀɪć, književnik riječke adrese i već dobro znan gost Pazina.

Zoran Žmirić smo već upoznali na raznim pazinskim predstavljanjima, a imali smo ga prilike i ugostiti prošle godine na susretu Književnog kluba kada smo čitali njegovog „Pacijenta iz sobe 19“. Ovoga puta dolazi prenijeti svoje iskustvo i znanje u pisanju.
Radionica nije zamišljena kao predavanje već kao interakcija s polaznicima i obuhvaća dvije vrlo važne cjeline: Kako početi i Kako kreirati lik. Obje uključuju teorijski dio, tematski razgovor s primjerima narativa iz književnosti, filma, stripa, videoigara = pop kulture generalno… te kratkih i brzih vježbi. Polaznike će se uvoditi u vježbe opuštanja i fokusiranja koje su se pokazale učinkovitim i nakon radionica, posebno ako se prakticiraju prije učenja. Bit će i vježbe pisanja iz zadanog motiva, komunikologije; usmeni transfer teksta, jasnoća u prijenosu priče iz naracije u tekst te niza drugih vježbi za razvijanje mašte, ali i razumijevanja te prihvaćanja različitosti.
Radionica je namijenjena mladima pa molimo bez ometanja znatiželjnih roditelja, prolaznika, mlađih i starijih braća i sestara, pisaca u usponu i avanturista neke druge vrste. Profesori, ako žele, dobrodošli su, iako će učenici biti opušteniji ako ih ne bude. 😉